NOS NieuwsAangepast

Oeganda: gevangen 'ebolapatiënt' ontsnapt

Een van vijf gevangenen die vanwege het ebolavirus in een ziekenhuis in Oeganda liggen is ontsnapt. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Sinds begin juli is er een ebola-uitbraak gaande in het Afrikaanse land.

De gevangenen worden samen met 25 anderen in een ziekenhuis behandeld vanwege het virus. Het is nog onduidelijk of de ontsnapte man ook echt het virus heeft. "Als hij positief is, hebben we een groot probleem", zo zegt een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid tegen CNN. "We hebben de overige gevangenen nu vastgeketend aan hun bed."

Twee van de in totaal dertig in dit ziekenhuis opgenomen patiënten hebben zeker het ebolavirus. Ze vertonen de symptomen als overgeven, diarree en koorts. Probleem is dat veel patiënten het ziekenhuis zijn ontvlucht toen bleek dat er ebola heerste. "We verwachten dat het aantal verdachte patiënten nog zal toenemen", aldus de woordvoerder.

De uitbraak zou zijn ontstaan nadat een 3-jarig meisje overleed. Van de 65 mensen op haar begrafenis kregen 15 mensen ook de ziekte. Het ebolavirus is erg besmettelijk en lastig te behandelen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl