NOS NieuwsAangepast

Rebellen Syrië hebben tanks

De opstandelingen in Aleppo beschikken over zware wapens waaronder tanks. Dat werd al vermoed en is nu bevestigd door VN-waarnemers die de grootste stad van Syrië vandaag bezochten.

Een woordvoerder van de VN-waarnemersmissie zegt dat er de laatste 3 dagen steeds meer gevechten zijn in de stad. Daarbij worden ook steeds vaker zware wapens ingezet, zoals helikopters, tanks en artilleriegeschut.

Geëxecuteerd

Op internet verschenen vandaag videobeelden uit Aleppo waarop is te zien hoe een aantal mannen wordt geëxecuteerd. Het zouden leden van een lokale militie zijn die president Assad steunen. Die militie zou alleen gisteren al vijftien opstandelingen hebben gedood.

Een juridisch adviseur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch veroordeelt de executies. "Het lijkt erop dat een aantal gevangen wordt geëxecuteerd. Als dat zo is, dan zou dat een oorlogsmisdaad zijn," zei Human Rights Watch-adviseur Clive Baldwin tegen de BBC. Een Syrische mensenrechtengroepering in Groot-Brittannië noemde de executies "crimineel".

Baldwin zei verder dat Human Rights Watch de laatste tijd steeds meer aanwijzingen krijgt dat een deel van de opstandelingen zich schuldig maakt aan martelingen en executies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl