New Yorkers lopen niet warm voor topless protest

In Amerika kan alles, zelfs een maandenlang topless protest in de straten van New York. Maar de inwoners van de miljoenenstad lopen niet bepaald warm voor de actie van Moira Johnston. Ze komt op voor de belangen van vrouwen die topless willen rondlopen, omdat dat nou eenmaal mag in New York.

De borsten van de 29-jarige vrouw zijn een lokale attractie geworden. Maar de bijbehorende Kickstarter-campagne loopt slecht. Sinds de lancering op 14 mei is er 'slechts' 721 dollar opgehaald voor een fototentoonstelling en een boek, terwijl dat 10.000 had moeten zijn. De campagne is inmiddels gestopt.

Opgepakt, vrijgelaten

Toch blijft Johnston topless rondlopen. "Ik wil dat vrouwen hun rechten kennen en hen aanmoedigen om ook topless te gaan lopen", zo vertelt ze aan de Huffington Post. Ze werd in mei opgepakt toen ze in de buurt van een speeltuin liep. Uiteindelijk werd ze weer vrijgelaten, nadat ze de agenten fijntjes op de wet had gewezen waar in staat dat je topless mag zijn in New York.

Dat mag sinds 1992, toen Ramona Santorelli en Mary Lou Schloss een rechtszaak tegen de staat wonnen. Zij werden in 1986 opgepakt toen ze in een park 'te veel borst' zouden hebben laten zien. Na jarenlang procederen wonnen ze de zaak en werd topless rondlopen officieel toegestaan.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl