De regering van Curaçao staat op vallen. Nadat zondag een lid van de coalitie zijn steun aan het kabinet had ingetrokken, heeft nu ook een tweede Statenlid dat gedaan.

Dit keer gaat het om fractievoorzitter Dean Rozier van de MFK, de partij van premier Schotte. De coalitie van MFK, MAN en PS heeft nog maar de steun van 9 van de 21 parlementsleden. Daarmee is het kabinet de meerderheid kwijt in de Staten, het parlement van Curaçao.

Zakenkabinet

Rozier schrijft in een brief aan zijn partijbestuur dat de regering niet meer het vertrouwen heeft van de gemeenschap. Volgens Rozier moet op Curaçao nu een zakenkabinet worden gevormd dat kan rekenen op brede parlementaire steun.

Naar verwachting zal premier Schotte later vandaag het ontslag van zijn kabinet aanbieden aan de gouverneur op het eiland. Tijdens een korte ontmoeting met de pers wilde Schotte nog niet vooruitlopen op dit ontslag.

Curatele

Curaçao heeft een groot tekort op de begroting van 2012. Vorige maand is het eiland door de Rijksministerraad onder curatele gesteld. De regering in Willemstad moet voor 1 september met een voorstel komen waarin staat hoe de financiële problemen worden opgelost.

STER reclame