NOS NieuwsAangepast

Romney beledigt weer

Presidentskandidaat Mitt Romney is op bezoek in Israël en haalt zich vandaag weer de woede van Palestijnen op de hals. Voor de tweede keer in twee dagen zegt hij dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. De Palestijnen zijn woedend en maken Romney uit voor racist.

De uitspraak ligt gevoelig, omdat ook de Palestijnen de stad als hoofdstad claimen, maar Israël het oostelijke deel in 1967 bezette. Rechts zie je een video waarin Romney zijn controversiële uitspraken doet en hoe daar op gereageerd wordt vanuit Palestijnse hoek.

Meer 'foutjes'

Romney maakt wel meer 'foutjes' tijdens zijn campagnetour door Europa en Israël. toen hij in Londen was vroeg hij 'of alles wel klaar stond voor de Olympische Spelen'. Bij premier David Cameron en burgemeester Boris Johnson schoten Romney's opmerkingen in het verkeerde keelgat.

Ook de persvoorlichter van Romney is lekker op dreef. "Kiss my ass" en "Shove it", zei hij tegen Amerikaanse journalisten die met Romney meereizen op zijn buitenlandse reis. De verslaggevers probeerden antwoord te krijgen op hun vragen over zijn blunders van de afgelopen dagen. De voorlichter, Rick Gorska, bood de verslaggevers later telefonisch zijn excuses aan.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl