NOS NieuwsAangepast

Geen treinen van en naar Zwolle

Bij station Zwolle ondervinden treinreizigers vandaag en morgen veel overlast van werkzaamheden. Het station is dit weekeinde dicht vanwege een grote verbouwing. Er is daardoor geen treinverkeer mogelijk.

ProRail legt een vierde perron aan. Dat extra perron is nodig vanwege de komst, begin december, van de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle. ProRail moderniseert tegelijkertijd de sporen, vernieuwt perronkappen en maakt de perrontunnel langer en breder.

De NS heeft van en naar station Zwolle bussen ingezet. Reizigers tussen het noorden en de Randstad kunnen de snelbus nemen tussen 't Harde en Meppel. Vanaf deze stations rijden wel treinen. Op de andere lijnen van en naar Zwolle rijden bussen. De vertraging voor reizigers kan volgens de NS oplopen tot een half uur.

Protest

Oorspronkelijk wilde ProRail het treinverkeer bij Zwolle deze zomer vier weken stilleggen. Daartegen kwam protest, onder meer vanuit de provinciale en landelijke politiek.

Omdat de klus te omvangrijk is om in vier weken te klaren, is besloten de verbouwing over een langere periode in fases uit te voeren. Het station is daarom dit weekend, volgend weekeinde en het weekeinde van 12 oktober dicht. ProRail verwacht dat het vernieuwe station in 2014 klaar is.

Ook andere grote stations in Nederland worden verbouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl