FC Twente rond met Castaignos

time icon Aangepast

FC Twente en Luc Castaignos hebben een akkoord bereikt over een vierjarig contract. De negentienjarige voetballer kwam afgelopen seizoen uit voor Internazionale uit Milaan.

De verwachting is dat Twente vrijdag ook tot overeenstemming komt met Inter over de transfersom. Deze zou rond de zes miljoen euro liggen.

De club uit Enschede wil en hoopt Castaignos voor de deadline van vanavond twaalf uur bij de UEFA ingeschreven te hebben voor de derde voorronde van de Europa League. Daarin speelt Twente volgende week donderdag, op 2 augustus, de eerste wedstrijd, thuis tegen het Tsjechische Mlada Boleslav.

Luuk de Jong

Castaignos is bij Twente de opvolger van Luuk de Jong, die voor een recordbedrag van vijftien miljoen euro werd getransfereerd naar Borussia Mönchengladbach.

Eerder contracteerde Twente ook de transfervrije Dmitri Boelykin. De Russische spits heeft zijn werkvergunning nog niet binnen en kan daarom zo goed als zeker niet in actie komen tegen Mlada Boleslav.

Castaignos speelde vorig seizoen maar zes competitiewedstrijden voor Inter, waarin hij éénmaal scoorde. Hij had in Milaan nog een contract tot 2015.

De Italiaanse topclub kocht de spits vorig jaar voor ongeveer vier miljoen euro van Feyenoord, waar hij in totaal vijftien doelpunten maakte.

STER Reclame