De Griekse hink-stap-springster Voula Papachristou is uit de olympische ploeg gezet en doet niet mee aan de Spelen. Aanleiding voor de maatregel zijn racistische tweets van de atlete.

Daarin levert Papachristou laatdunkend commentaar op de "vele Afrikanen" in Griekenland en spreekt ze haar steun uit voor een extreem rechtse partij.

Volgens het Grieks Olympisch Comité stroken de uitlatingen van Voula, die nog niet naar Londen was afgereisd, niet met de olympische waarden en ideeën."

Spijt

De zondaar betuigde onmiddellijk spijt. "Ik had dit nooit mogen doen. Het was een ongelukkige en smakeloze grap. Ik schaam me voor wat ik teweeg heb gebracht. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te beledigen of te kwetsen."

Eén van de regeringspartijen in Griekenland had haar uitsluiting geëist. Haar excuus bracht daar geen verandering in. "Ze mag zo veel grappen op social media maken als ze wil, dat is haar zaak. Zolang ze dat maar thuis bij de buis doet, terwijl ze naar de Olympische Spelen kijkt," aldus een toelichting.

STER reclame