Ik ga op vakantie en neem mee: een Facebookfotograaf

time icon Aangepast

Een tandenborstel, bikini en een strandlaken. Dingen die bijna iedereen op zijn vakantiechecklist heeft staan. Daar kan tegenwoordig ook een fotograaf aan toegevoegd worden, want in de VS blijken jonge gezinnen hun Facebookfoto's zo belangrijk te vinden dat ze iemand inhuren om die voor ze te maken.

Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite MSNBC.

Volgens sommige reizigers voldoen foto's die met een iPhone of een compacte camera gemaakt worden niet meer. Ook zeggen veel stelletjes en gezinnen dat ze geen zin hebben om een camera, laders en snoeren mee te nemen. Anderen vinden het jammer dat niet iedereen in het shot staat als de foto gemaakt wordt.

Families huren daarom steeds vaker professionele fotografen in om de herinneringen van de reis vast te leggen zodat ze die weer op hun favoriete sociale netwerk kunnen posten.

Luxe

Vakantiefotografen kunnen meer dan 500 dollar per uur vragen en staan dan ook te popelen om te profiteren van de opkomende markt.

'Vroeger was het een luxe-item ... maar nu verplaatst het zich meer naar een soort van ervaring", zegt fotograaf Mariah Milan, die tussen de 350 en 1.000 dollar rekent voor een portretsessie. Milan werkt op het eiland Maui.

Ze neemt haar klanten mee naar verschillende pittoreske locaties in Hawaï, waar ze vaak poseren voor nieuwe Facebookfoto's. "Ik krijg de opmerking: 'Oh, kunnen we een foto op dit strand maken voor mijn Facebook-profiel?"

Door: Ikram