De Batman-film 'The Dark Knight Rises' heeft in het openingsweekend minder opgebracht dan verwacht. De film haalde in de Amerikaanse bioscopen iets meer dan 160 miljoen dollar op.

Ondanks de schietpartij tijdens een premièrevoorstelling in Aurora afgelopen vrijdag is de film in het eerste weekend wel een van de succesvolste films in de VS ooit.

Statistieksite Box Office Mojo dacht van tevoren dat het laatste deel van de nieuwe Batman-trilogie het openingsrecord wel eens zou kunnen breken. Dat is in handen van de film 'Marvel's The avengers'. In mei zette die in het eerste weekend 207,4 miljoen dollar om.

Uitverkocht

De cijfers kwamen pas vandaag naar buiten. Normaal gesproken gebeurt dat al eerder, maar uit respect voor de slachtoffers van de schietpartij hield Hollywood de eerste resultaten stil.

Veel mensen hadden al voor de schietpartij een kaartje voor Batman gekocht. Een groot aantal voorstellingen op vrijdag was lang van te voren uitverkocht.

De film draaide in meer dan 4400 Amerikaanse bioscopen. In veel theaters was de beveiliging aangescherpt. Er zijn voor zover bekend geen nieuwe incidenten geweest.

STER reclame