NOS NieuwsAangepast

Tattookillers in de gevangenis

De zogeheten Tattookillers zijn voorlopig uit het straatbeeld verdwenen; ze zijn vanmiddag veroordeeld tot straffen tot 12 jaar cel. De Tattookillers zijn vier mannen die in 2009 de Amsterdamse drugshandelaar Marlon D. probeerden te vermoorden. Volgens de rechtbank hadden ze 34 keer op D. geschoten, maar wonder boven wonder overleefde hij dat.

Een van de Tattookillers werd bij verstek veroordeeld, hij is nog voortvluchtig. Hij krijgt 12,5 jaar cel.

De zaak spreekt tot de verbeelding door de tatoeage die de mannen op hun rug hebben: Chinese karakters die "wees daadkrachtig" betekenen. De mannen vormden volgens het Openbaar Ministerie een professioneel moordcommando dat in opdracht van andere criminelen huurmoorden uitvoerde.

Moorden

Het OM wil de vier ook nog vervolgen voor drie moorden. Het zou gaan om de dubbele moord op twee mannen bij een pannenkoekhuis in Leiderdorp in februari 2009 en een jaar eerder de liquidatie van crimineel August Adjoeba in Amsterdam. Ook wordt onderzocht of de vier achter de moord op Onno Kuut zitten. Zijn lichaam werd in 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.

Kuut had dezelfde tatoeage op zijn rug als de vier mannen die nu zijn veroordeeld. Volgens het OM zou hij ook lid geweest kunnen zijn van de Tattookillers en zou hij door zijn collega's zijn vermoord.

De politie zei eerder dat er in totaal tien tot twaalf mannen met zo'n tatoeage rondlopen.

Door: Helen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl