Het gemeentehuis in Waalre is verwoest door een brand. Rond 03.00 uur vannacht ramden twee personenauto's twee verschillende ingangen van het pand, waarna een grote brand uitbrak. De politie gaat uit van een bewuste actie. Beelden van de brand zie je rechts.

"Als er twee auto's tegelijkertijd op verschillende plaatsen het gemeentehuis in rijden, gaan wij uit van opzet," vertelt een politiewoordvoerder. De politie zoekt naar de bestuurders van de auto's. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Sporenonderzoek

Als de brand volledig is geblust kan de politie sporenonderzoek doen. De brandweer heeft inmiddels het sein brand meester gegeven, maar is voorlopig nog aan het nablussen.

Er worden metingen gedaan naar giftige stoffen. Vooralsnog zijn die nog niet waargenomen.

Vreemd verhaal

Locoburgemeester Ton Bonouvrié zegt niet te weten wie er achter de brand zou kunnen zitten. "Ik vind het een bijzonder vreemd verhaal. Er zijn de laatste tijd helemaal geen bedreigingen binnengekomen, we hebben als gemeente geen conflicten. Dit is volstrekt buitenproportioneel."

Het gemeentehuis in Waalre is deels gevestigd in een monumentaal pand uit 1929. Het gebouw kan als verloren kan worden beschouwd, zegt de locoburgemeester.

Door: Suse

STER reclame