Schnabel is in voor ministerschap

Aangepast

Paul Schnabel, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), staat open voor een functie als minister. Als hij na de verkiezingen op 12 september door D66 gevraagd zou worden, zou hij dat zien als een heel serieuze optie, zei hij op Radio 1 in het programma De Overnachting.

Schnabel (63) is al veertien jaar directeur bij het SCP, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Een ministerschap is volgens hem een mooie afsluiting van zijn carrière. "Ik ga er niet flauw over doen, natuurlijk zou ik dat mooi vinden", zei hij.

"Ik zit al 14 jaar als adviseur bij kabinetszittingen. Ze kennen me." Schnabel vindt wel dat hij als minister zou moeten investeren in een relatie met de Tweede Kamer. Op dat onderdeel heeft hij geen ervaring, aldus de SCP-directeur.

Hondenbaan

Schnabel hoopt al langer op de vraag om minister te worden. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar twee jaar geleden meer op hoopte." Hij ziet nu meer negatieve kanten aan een ministerschap. "Kijk, het is een hondenbaan. Je wordt geleefd, 80 uur per week", zei Schnabel. Een voorkeur voor een portefeuille heeft de D66'er niet.

STER Reclame