In Rotterdam wordt vanavond gevierd dat de Rolling Stones precies 50 jaar geleden voor het eerst optraden. Op het Westelijk Handelsterrein wordt de grootste fototentoonstelling ooit over de Stones geopend. Verder wordt het jubileumboek 'The Rolling Stones 50' gepresenteerd.

Op de expositie zijn tot en met 15 september onder meer tekeningen en schetsen te zien van Stones-gitarist Ronnie Wood. Onder de ruim 300 foto's die verder worden tentoongesteld, zijn foto's die zijn gemaakt door bassist Bill Wyman.

Op het jubileumfeest in Rotterdam zijn optredens van onder anderen Erwin Nyhoff en De Dopegezinde Gemeente. Ook wordt er een salsaworkshop gegeven op muziek van de Rolling Stones.

De Rolling Stones zelf zijn er niet bij in Rotterdam: ze zijn op een soortgelijk feestje in Engeland. Daar wordt onder meer de Engelstalige versie gepresenteerd van het jubileumboek, waaraan de band heeft meegewerkt.

De Britse band trad op 12 juli 1962 voor het eerst op in de Marquee Club in Londen. Van de toenmalige bezetting zijn alleen zanger Mick Jagger en gitarist Keith Richards nog van de partij. Drummer Charlie Watts voegde zich pas een paar maanden later bij de band.

STER reclame