NOS NieuwsAangepast

PvdA Hoek van Holland wil boete voor weermannen

Weermannen- en vrouwen moeten worden afgerekend op verkeerde weersvoorspellingen. Dat wil de PvdA van Hoek van Holland. Volgens de lokale fractie lopen ondernemers dagelijks zo'n 100.000 euro mis doordat weerinstituten foute voorspellingen doen.

Directe aanleiding voor deze uitspraak waren de lege stranden in Hoek van Holland afgelopen week. Er was regen en onweer voorspeld, maar het was uiteindelijk perfect strandweer: de zon scheen en het was ruim 28 graden. De PvdA heeft de gemeente gevraagd om een schadeclaim in te dienen bij een aantal weerinstituten.

Gerrit Hiemstra

"Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat voor weer het uiteindelijk wordt", zegt weerman Gerrit Hiemstra. "Het is erg kort door de bocht. De mensen die dit roepen weten niet hoe het weerbericht tot stand komt."

In Hoek van Holland mogen ze trouwens sowieso niet klagen. "Het is samen met bijvoorbeeld Zeeland en de Waddeneiland één van de zonnigste plaatsen van Nederland."

Afgezwakt

Aan het einde van de ochtend heeft de PvdA-fractie de eerder uitspraken afgezwakt. De partij zegt de uitspraken te hebben gedaan om aandacht te krijgen voor het probleem dat het weer aan de kust vaak anders is dan het weerbericht in het binnenland.

"Doelstelling van de PvdA-HvH was vooral gericht om hier aandacht voor te krijgen. We mogen concluderen dat dit gelukt is", schrijft de fractie.

Door: Elger

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl