NOS Nieuws Binnenland Aangepast

'Foute weersvoorspelling afstraffen'

De PvdA-fractie in Hoek van Holland wil dat weermannen en -vrouwen worden afgerekend op verkeerde weerberichten. De fractie zegt dat ondernemers door "de miskleunen van weerinstituten" dagelijks zo'n 100.000 euro mislopen.

Voor woensdag en donderdag was regen en onweer voorspeld in Hoek van Holland, maar volgens de PvdA-fractieleden scheen de zon en was het er 28,7 graden Celsius. "Toch was er niemand op het strand. Dat is heel vervelend", zegt fractievoorzitter Ineke Vos.

De ondernemers moeten worden gecompenseerd, vindt de PvdA. De fractie zal B en W van Hoek van Holland vragen om bij de diverse weerstations een schadeclaim in te dienen.

Atmosfeer

"Met deze actie willen we meer aandacht vragen voor het weer in Nederland", vertelt Vos. "We moeten beseffen dat het voor veel bedrijven en ondernemers heel vervelend is als de weersverwachtingen niet kloppen. Ik stel voor om voor de kust en grote evenementen extra aandacht te besteden in het weerbericht. Zodat mensen weten waar ze aan toe zijn."

Volgens Hiemstra is het onmogelijk om voor elke plaats in Nederland een specifieke verwachting te maken. "Dat zouden we heel graag willen, maar de atmosfeer is op dit moment heel onvoorspelbaar."

Onzeker proces

STER reclame