PVV-Kamerleden Richard de Mos en Jhim van Bemmel staan niet op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze zijn daarover gisteravond geïnformeerd.

Geert Wilders belde hen persoonlijk op met het nieuws. Hij zei de beslissing te hebben genomen om de kieslijst van de PVV te kunnen vernieuwen.

De Mos stond in 2010 nog op de tiende plaats, Van Bemmel stond toen 23ste. De Mos kwam tijdens zijn Kamerlidmaatschap in opspraak omdat hij zich als schooldirecteur presenteerde, terwijl hij dat nooit was geweest.

Afrekening

De Mos is momenteel ook gemeenteraadslid voor de PVV in Den Haag en dat mag hij ook blijven van de partij. Hij beraadt zich nog of hij doorgaat in de stad. De Mos zegt dat hij verbijsterd is door het besluit van Wilders en hij spreekt van een afrekening. In 2010 werd Van Bemmel door PVV-leider Geert Wilders tijdelijk als woordvoerder Rijksuitgaven geschorst, omdat hij een veroordeling voor valsheid in geschrifte had verzwegen.

Afsplitsing

Van Bemmel twitterde dat twee jaar werk voor de PVV blijkbaar niet genoeg is. Hij splitst zich per direct af van de partij omdat hij niet "als afdankertje in de fractie wil blijven".

Tot de nieuwe Tweede Kamer is geïnstalleerd gaat Van Bemmel door als eenmansfractie, daarna stapt hij uit de politiek.

In opspraak

Ook PVV'er Eric Lucassen keert na de verkiezingen van 12 september niet terug in de Tweede Kamer. Dat maakte hij zelf bekend op Twitter. Of Lucassen in zijn geheel niet op de lijst staat of op een onverkiesbare plaats, is onduidelijk.

Lucassen kwam in 2010 in opspraak na beschuldigingen van bedreiging en intimidatie. Ook werd toen bekend dat hij in 2002 was veroordeeld voor ontucht wegens seks met een ondergeschikte bij de landmacht.Wilders verweet hem het imago van de PVV schade te hebben toegebracht en ontnam hem zijn portefeuilles.

De hele PVV-kandidatenlijst wordt vandaag bekendgemaakt.

STER reclame