Chauffeurs en HTM zijn het eens

Aangepast

In Den Haag zijn verdere acties van de buschauffeurs van de baan. Ze zijn het met de directie van vervoerder HTM eens geworden over onder meer hun arbeidsvoorwaarden.

Woensdag legden de chauffeurs onaangekondigd het werk neer. Ze waren bang dat hun arbeidsomstandigheden achteruit zouden gaan na hun overgang naar de nieuwe vervoersmaatschappij HTMbuzz, een samenwerkingsverband van HTM en Qbuzz. Den Haag en omliggende gemeenten besloten na een openbare aanbesteding dat HTMbuzz de komende zeven jaar het openbaar vervoer in de Westlandse regio mag verzorgen.

'Geen gedwongen ontslagen'

Volgens Abvakabo FNV is nu afgesproken dat er de komende zeven jaar in principe geen gedwongen ontslagen vallen. Ook is afgesproken dat de chauffeurs na de overgang naar de nieuwe vervoersmaatschappij onder de cao van HTM blijven vallen. Verder zijn er afspraken gemaakt over zeggenschap en te nemen maatregelen bij een eventueel faillissement van HTMbuzz.

De directie van HTM zegt de onzekerheid bij de buschauffeurs en hun emoties te begrijpen, maar betreurt dat de passagiers de dupe zijn geworden van de wilde staking.

STER Reclame