Een zeldzame nieuwe boomkikker draagt de naam van prins Charles. De prins dankt de vernoeming aan zijn inzet voor het behoud van het regenwoud waarin de kikker leeft.

De bruine kikker met grote oranje vlekken heet officieel Hyloscirtus princecharlesi. Hij werd in 2008 ontdekt door de wetenschapper Dr. Luis. A. Coloma uit Ecuador toen hij onderzoek deed voor een museum.

Ecuador

Coloma nam later deel aan een expeditie in het Cotacachi-Cayapas National Park in Ecuador, waar hij drie levende volwassen kikkers en een aantal kikkervisjes vond.

Amphibian Ark, een organisatie die opkomt voor bedreigde kikkers en salamanders, houdt twee kikkers in gevangenschap in de hoop dat ze voor nakomelingen zullen zorgen.

Het voortbestaan van de kikker wordt bedreigd doordat grote delen van het regenwoud moeten wijken voor landbouwgrond.

Toespraken

De organisatie besloot de kikker te vernoemen naar de prins, vanwege zijn jarenlange campagne om het resterende regenwoud in de wereld te beschermen. De prins hield in onder andere Brazilië en Indonesië toespraken over dit thema.

Prins Charles heeft vandaag een ontmoeting met Coloma, tijdens een workshop over het milieu voor schoolkinderen in Highgrove, het landgoed waar de prins woont.

STER reclame