NOS NieuwsAangepast

PVV: Nederland moet uit EU

De PVV wil uit de Europese Unie. Bij de presentatie van het verkiezingsprogramma zei PVV-leider Wilders dat de campagne in het teken staat van de EU en dat zijn partij tot en met 12 september een one-issuepartij zal zijn.

Volgens Wilders wordt 12 september een groot referendum over de EU, van de euro tot het Europees noodfonds. De titel van het verkiezingsprogramma is "Hun Brussel, ons Nederland."

"Wij kiezen tegen Europa en voor de democratie," zei Wilders. Hij sprak van een onafhankelijkheidsverklaring. Volgens de PVV is Nederland de afgelopen jaren zijn onafhankelijkheid kwijtgeraakt en in een fuik terechtgekomen. Hij vindt dat Nederland door de EU gedwongen wordt allerlei andere landen te financieren, en dat dat geld niet kan worden gebruikt voor de eigen bevolking.

Lastenverlichting

De PVV kiest voor volgend jaar voor lastenverlichting. Zo wordt de forensentaks teruggedraaid en wordt de btw verlaagd in plaats van verhoogd. De hypotheekrenteaftrek wordt niet veranderd. Er wordt 4 miljard euro bezuinigd op ontwikkelingshulp; ook wordt er gesneden in de overheid, en in subsidies.

Wilders zei overigens ook dat de PVV geen breekpunten formuleert, dus ook niet het verlaten van de EU.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl