Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn spreekt tegen dat ze zichzelf heeft teruggetrokken van de kandidatenlijst van de ChristenUnie. Het partijbestuur had laten weten dat ze afziet van een plaats op de lijst omdat de selectiecommissie haar niet bij de eerste acht wilde hebben. Maar in het Nederlands Dagblad zegt ze dat dat 'pertinent niet waar' is.

Volgens Ortega is er sprake van een misverstand. Ze zegt dat ze in een brief aan het partijbestuur heeft geschreven dat met het oog op haar achterban een plek niet lager dan acht haar het beste leek. Daaruit zou het bestuur ten onrechte de conclusie hebben getrokken dat ze niet op een lagere plek zou willen staan en zich zou terugtrekken.

Antilliaanse eilanden

Ortega zit sinds 2006 in de Tweede Kamer. Ze is afkomstig van Curaçao en vertegenwoordigt de evangelische stroming binnen de ChristenUnie. Ze zegt vooral door te willen gaan vanwege de verantwoordelijkheid die ze voelt voor de Antilliaanse eilanden die onder Nederlands bestuur vallen.

Op het partijcongres van de ChristenUnie zullen 'de vrienden van Cynthia' zaterdag proberen haar alsnog op de kandidatenlijst te krijgen. Ortega zegt dat ze dankbaar is voor die steun. Als blijkt dat ze toch niet op de lijst komt, "dan gaat er een deur dicht", zegt ze. "Maar dan gaat er ergens wel een deur open. De Heer geeft het aan."

STER reclame