NOS NieuwsAangepast

Schoppende agente krijgt bloemen

De Rotterdamse agente die een dronken arrestant in z'n kruis schopte, krijgt een bloemetje van de gemeenteraad. Ook haar mannelijke collega krijgt bloemen. De raad heeft dat op voorstel van het CDA besloten in een spoeddebat over het incident.

De politie-agenten krijgen de bloemen omdat ze volgens het CDA veroordeeld zijn in de publieke opinie en de media, zonder dat de feiten bekend waren.

GroenLinks wilde dat ook de Letse arrestant een bloemetje zou krijgen, maar daarvoor was geen meerderheid. De man heeft wel een bekeuring gekregen van 480 euro voor openbare dronkenschap.

Burgemeester Aboutaleb zei in het debat dat de agente maandag weer aan het werk gaat. Na het incident had ze zich ziek gemeld.

Hardhandig optreden

De arrestatie van de dronken Let leidde tot ophef toen er beelden van op YouTube verschenen. Daarop was te zien dat de arrestant op de grond lag en geschopt werd door de agente. Er was niet te zien dat de man zich verzette.

Volgens het Openbaar Ministerie verzette de dronken man zich kort daarvoor nog hevig en was een dreigende situatie ontstaan. De politie moest wel hardhandig optreden om de man te kunnen aanhouden, oordeelde het OM.

De Rotterdamse raad vroeg zich vooral af of de agente niet te veel geweld gebruikt heeft tijdens de arrestatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl