Bij GroenLinks kunnen zich nog de nodige verschuivingen voordoen op de kandidatenlijst. Verschillende kandidaten voeren actie voor een hogere plaats. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS. Zaterdag is het partijcongres en dan bepalen de leden de uiteindelijke volgorde.

Alleen de positie van Jolande Sap staat vast. Zij is de lijsttrekker; daar hebben de leden van de partij zich al over uitgesproken.

Maar vanaf nummer twee barst de strijd los. Bram van Ojik, die door de kandidatencommissie op nummer twee is gezet, heeft concurrentie van in ieder geval nummer drie Liesbeth van Tongeren en van nummer vier Jesse Klaver. De nummer zeven, Rik Grashoff, wil graag op drie.

Tofik Dibi

Nummer negen Arjan El Fassed heeft zich kandidaat gesteld vanaf plaats zes. Tofik Dibi is op eigen verzoek op plaats tien gezet. En dat wil hij graag zo houden. Maar ook hij zal moeten vechten, want er hebben zich al kandidaten van lager op de lijst gemeld (nummer 11 Paulus de Wilt en nummer 13 Kees Diepeveen) die de gok willen wagen om hoger uit te komen.

STER reclame