Rus stunt met winst op Stosur

Aangepast

Arantxa Rus heeft in de tweede ronde op Wimbledon voor een enorme verrassing gezorgd door de Australische Samantha Stosur de voet dwars te zetten.

De tennisster uit Monster was de nummer vijf van de wereld knap met 6-2, 0-6, 6-4 de baas.

De 21-jarige Rus bleek onder de indruk van haar opponente en de volgepakte tribunes, want ze begon met twee dubbele fouten. Stosur kreeg daarna twee kansen om op 3-0 te komen, maar Rus overleefde, waarna er meer rust in haar spel kwam.

Ze pakte met vijf games op rij ook de set en een stunt leek in de maak. Zeker ook, omdat de 28-jarige Australische in tien deelnames in Londen nooit voorbij de derde ronde was gekomen.

Rus sterk na kansloos setverlies

Stosur gooide ondanks die wetenschap niet de handdoek en de winnares van de US Open knokte zich in 23 minuten naar winst in de tweede set (6-0).

Rus bleek niet aangeslagen en nadat ze de eerste twee games van de derde set met enkele uitstekende punten in haar voordeel had beslist, liep ze naar 5-2 uit. In de negende game miste ze twee wedstrijdpunten, waaronder één na een slopende rally die met backhandwinner van Stosur werd beslist, en brak de Australische haar. Een game later sloeg Rus op haar derde matchpoint alsnog toe.

"Steun van het publiek"

"Hoewel ze met een prachtige backhand één matchpoint wegwerkte, moest ik erin blijven geloven dat ik kon winnen. En dat lukte, ook dankzij de steun van het publiek", lachte Rus na afloop.

Paszek stuurt Wozniacki naar huis

Ook voor Caroline Wozniacki viel het doek. De als zevende geplaatste Deense verloor met 7-5, 6-7 (4), 4-6 van Tamira Paszek.

De Oostenrijkse, de nummer 37 van de wereld, won zaterdag het toernooi van Eastbourne door in de finale vijf matchpoints te overleven tegen Angelique Kerber. Tegen Wozniacki herhaalde ze dit huzarenstukje. Paszek werkte in de tweede set twee matchpoints, waarna ze de zege veiligstelde met een break op 5-4 in de derde set.

Kort restant Errani-Vandeweghe

Sara Errani bereikte zonder een bal te raken de tweede ronde. De Italiaanse tennisster, finaliste op Roland Garros, zag haar partij tegen de Amerikaanse Coco Vandeweghe dinsdagavond afgebroken doordat het ging regenen. Dat gebeurde op matchpoint, met de Amerikaanse aan service. Vandeweghe hervatte het duel woensdag met een dubbele fout.

Beide speelsters moesten erom lachen. Errani won de partij met 6-1, 6-3. Ze treft in de tweede ronde de Britse Anne Keothavong.

Sjarapova dicht bij derde ronde

Maria Sjarapova heeft nog drie games nodig om de derde ronde te bereiken. De Russin kon door een lange regenpauze pas aan het einde van de dag de baan op en leidde tegen Tsvetana Pironkova met 7-6 (3), 3-1 toen het duel afgebroken werd wegens invallende duisternis.

De 24-jarige Pironkova haalde in 2010 de laatste vier op Wimbledon en in 2011 de kwartfinales. De nummer 38 van de wereld was tegen de kampioene van 2004 prima op dreef, maar ze verzuimde door te drukken.

Sjarapova kwam op weg naar de tiebreak terug van 2-5 en werkte in totaal vijf setpoints weg. Na de gewonnen tiebreak liep ze snel uit naar 3-1.