De agente die in Rotterdam op straat een man heeft geschopt, wordt niet vervolgd. Dat meldt het OM.

Een voorbijganger had vorige week de arrestatie gefilmd. Op de beelden is te zien dat de agente de man in zijn kruis schopt.

Uit onderzoek van het OM blijkt dat de 29-jarige man zich voor het incident agressief gedroeg. Hij schopte, sloeg en beledigde de agenten die hem wilden aanhouden. Het OM stelt dat de agente die hem schopte goed en volgens de regels heeft gehandeld.

Handboeien

Tijdens de aanhouding probeerden de agenten hem de handboeien om te doen. De man kon zich losrukken waardoor de boeien maar aan één hand vastzaten. Volgens het OM kende de agente het gevaar van rondzwaaiende handboeien en heeft ze de man met enkele gerichte trappen tegen de grond gewerkt.

Verder laat het filmpje dat op internet verscheen alleen het laatste deel van de aanhouding zien, zegt het OM. Het moment waarop de man agressief werd, staat er niet op.

Het OM heeft naast de agenten en de aangehouden man ook ooggetuigen gesproken. Volgens de vriendin van de man die het filmpje maakte, gebruikte de verdachte inderdaad geweld tegen de politie.

Stomdronken

De man kan zich niets meer van het incident herinneren. Hij had, naar eigen zeggen, zeker dertig glazen bier en wodka op. Hij deed later wel aangifte van mishandeling maar het OM heeft die geseponeerd.

Korpschef Paauw van de politie Rotterdam zegt dat het hem heeft verbaasd en geïrriteerd dat zoveel mensen een mening over de agente hadden zonder het hele verhaal te kennen. "Ik ben blij en vind het niet meer dan terecht dat het Openbaar Ministerie heeft besloten de politieagente niet te vervolgen."

De agente en haar collega, die bij het incident toekeek, mochten tijdens het onderzoek blijven werken, maar ze meldden zich vorige week allebei ziek. Het is nog niet bekend of ze nu weer aan het werk gaan.

STER reclame