Huwelijksfeest Luxemburg 2 dagen

time icon Aangepast

Het huwelijksfeest van de toekomstige groothertog van Luxemburg zal twee dagen duren. Het paleis van het ministaatje meldt dat het burgerlijk huwelijk tussen Guillaume en zijn verloofde Stéphanie de Lannoy op vrijdag 19 oktober zal plaatsvinden. Een dag later is de kerkelijke inzegening.

De burgemeester van Luxemburg zal de twee in de echt verbinden in een ceremonie op het stadhuis. Daarna staat een gala-avond gepland op het paleis van de groothertog.

Op zaterdag gaan de festiviteiten door in de Cathédral Notre-Dame, gevolgd door een balkonscène en een receptie op het paleis. Details daarover zijn nog niet bekendgemaakt.

Omdat Guillaume de troonopvolger is van Luxemburg, zullen ook veel leden van andere Europese koningshuizen aanwezig zijn bij het huwelijk. Een gastenlijst wordt later bekendgemaakt.

Gravin

Guillaume (30) is de oudste zoon van groothertog Henri, die sinds 12 jaar het groothertogdom bestuurt. Eind april verloofde hij zich met Stéphanie de Lannoy. De 28-jarige Belgische gravin komt uit een van de oudste adellijke families van het land.

Het stel is twee jaar samen. Ze leerden elkaar vijf jaar geleden kennen op een bal.

Guillaume is de laatste Europese troonopvolger van zijn generatie die trouwt.

STER Reclame