Dode bij steekpartij in basisschool

Aangepast

Bij een steekpartij op een basisschool in Rotterdam is een 30-jarige vrouw om het leven gekomen. Een vrouw van 29 raakte gewond. De dader is voortvluchtig.

De steekpartij zou zich hebben afgespeeld bij de ingang van de gymzaal van de Augustinus-school, in de wijk het Oude Westen. Dat was rond 15.00 uur. De twee vrouwen zouden kort daarvoor ruzie met de dader hebben gekregen op de West-Kruiskade, een straat in de buurt van de school. Daar ontstond een vechtpartij, waarna de man een steekwapen trok.

Er is nog geprobeerd om de 30-jarige vrouw te reanimeren. De andere vrouw raakte niet levensgevaarlijk gewond.

Moeder

Volgens de politie zijn beide vrouwen "betrokken bij school". De doodgestoken vrouw zou de moeder zijn van een meisje uit groep zes. De dader is vermoedelijk de vader van het kind. Hij is voortvluchtig. De gewonde vrouw zou de moeder zijn van een kind uit een kleuterklas.

De kinderen zaten op het moment van de steekpartij in de gymzaal, waar het afscheid van de directeur werd gevierd. Ze zijn rond de gebruikelijke tijd door hun ouders opgehaald.

Kort na het incident is een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij belemmerde de hulpdiensten en probeerde andere kijkers tegen de politie op te zetten. Tijdens zijn arrestatie werden agenten bekogeld met aanstekers en andere voorwerpen.

STER Reclame