NOS Nieuws Politiek Aangepast

Eigen risico in zorg omhoog

De eigen bijdrage voor de zorg gaat volgend jaar omhoog van 220 naar 350 euro. De vertragingstactiek van de SP en de PVV heeft geen effect gehad, bleek vanmiddag in de Tweede Kamer. Het debat werd vanmiddag in een paar uur afgerond.

De SP en de PVV probeerden een 'filibuster' naar Amerikaans voorbeeld toe te passen. Ze vroegen urenlange spreektijden aan om de behandeling dusdanig te vertragen dat het onderwerp niet voor de verkiezingen afgerond zou kunnen worden.

Afgelopen maandag probeerden de SP en de PVV de hele dag aan het woord te blijven, maar hun bijdragen namen minder uren in beslag dan ze hadden aangekondigd. De SP gebruikte veel tijd om brieven en mails van patiënten voor te lezen en vroeg daarop een reactie van de minister.

'Jammer'

Vanmiddag was minister Schippers vrij snel door de beantwoording van de vragen heen. Ze had 250 vragen al schriftelijk beantwoord met de bedoeling vaart te maken. Dat lukte. In het debat gaf de PVV vandaag toe dat de vertragingstactiek niet geslaagd was. "Jammer", aldus Fleur Agema van de PVV.

STER reclame