NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Doden bij aanval op grens Israël

Bij een terreuraanval op de grens tussen Israël en Egypte is een Israëlische burger om het leven gekomen. Het Israëlische leger schoot daarop ook twee aanvallers dood.

Een groep terroristen had het volgens het Israëlische leger gemunt op het gebied waar Israël werkt aan het hek tussen beide landen. Er is mogelijk een antitankgranaat afgevuurd. Een man die werkte aan de bouw van het hek werd bij de aanval gedood.

Israëlische soldaten waren snel ter plaatse. In het vuurgevecht dat volgde, werden de twee terroristen doodgeschoten. Tot nu toe heeft niemand de aanval opgeëist. Militairen zijn nog op zoek naar andere verdachten. Volgens het Israëlische leger hadden de terroristen een grote hoeveelheid explosieven, granaten en andere wapens bij zich. Ook droegen ze camouflagekleding en helmen.

Hek

De confrontatie was zo'n 30 kilometer van de Gazastrook. Om de veiligheid van het land te vergroten en illegale immigratie tegen te gaan, bouwt Israël een hek langs de grens met Egypte. Ongeveer tweederde van de barrière is voltooid, zo'n 180 kilometer.

STER reclame