De tekening van een scharrelkip op de verpakking van C1000 kipfilet verdwijnt. Dat heeft C1000 volgens Stichting Wakker Dier toegezegd.

Wakker Dier kondigde gisteren aan een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie vanwege de tekening op de verpakking. De kipfilet ligt op dit moment in de winkel met een afbeelding van scharrelende kippen in de vrije natuur. Dat zou de suggestie wekken dat in de verpakking ook scharrelvlees zit. C1000 heeft laten weten de verpakking aan te passen, zegt Wakker Dier.

Alleen diervriendelijk

"Plofkippen zitten opeen gepropt in een dichte schuur. Ze komen pas voor het eerst buiten op weg naar de slacht", zegt een woordvoerder van de dierenwelzijnsorganisatie. Van scharrelen in de wei, zoals de verpakking suggereert, is dus geen sprake, zegt de woordvoerder. C1000 kon niet worden bereikt voor commentaar.

Wakker Dier is dit jaar begonnen met een grote campagne tegen de plofkip. Onder meer Unilever, Struik en Olvarit hebben toegezegd alleen nog diervriendelijk gefokte kippen te gebruiken. Het is de bedoeling dat er in 2020 geen plofkip of kiloknaller meer te koop is in Nederlandse supermarkten. De levensmiddelenbranche wil dan alleen nog diervriendelijk gefokt vlees van varkens en kippen in het schap.

STER reclame