De wolken boven Oranje op het EK zijn nog donkerder geworden. Ook het tweede duel is verloren gegaan, tegen Duitsland werd het 1-2. Eventuele winst tegen Portugal en een derde Duitse zege bieden nog een kans.

Nederland begon goed met twee lastige kansen voor Robin van Persie, die zijn voet net niet goed tegen de bal kreeg. Tussen beide kansen door belandde een schot van Mesut Özil op de paal.

Oranje leek het duel onder controle te hebben, maar plots liep Mario Gomez zich vrij, werd knap bediend door Bastian Schweinsteiger en schoot raak. Nederland oogde daarna machteloos en de Duitsers bleven gevaarlijk. Holger Badstuber kopte nog tegen Maarten Stekelenburg aan, maar Gomez schoot even later wel raak: 2-0.

Oranje richt zich even op

Met Klaas-Jan Huntelaar voor Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart voor Mark van Bommel begon Oranje aan de tweede helft, maar het maakte weinig uit. De kansen bleven voor Duitsland, dat met schrikbarend gemak de defensie van Nederland wist te ontregelen.

Voorin kreeg een gelaten ogend Oranje, op wat speldeprikjes na, vrijwel niets voor elkaar. Maar opeens was daar dan toch Van Persie, die met een venijnig schot 2-1 maakte. Met nog een kwartier te gaan was de spirit terug bij Oranje.

Duitsland haalde echter kalm het tempo uit de wedstrijd en Nederland maakte al snel weer een nogal machteloze indruk. Een offensief kwam niet van de grond en Duitsland haalde simpel de eindstreep.

STER reclame