Portugal verslaat Denemarken

Portugal heeft zijn tweede duel op het EK in Polen en Oekraïne gewonnen. In Lvov werd Denemarken met 3-2 verslagen, waardoor in de groep van Nederland nog van alles mogelijk is.

Na een matige start kwam de wedstrijd halverwege de eerste helft tot leven. Portugal was daarvoor verantwoordelijk en werd beloond met twee mooie goals. Pepe kopte een corner zeer fraai bij de eerste paal binnen en Hélder Postiga rondde knap af na een voorzet van Nani.

De Denen hadden tot dan toe nog niets laten zien, maar deden voor de rust toch wat terug. Michael Krohn-Deli omzeilde behendig de buitenspelval en schonk Nicklas Bendtner een niet te missen kopkans:2-1.

Varela matchwinner Portugal

Vroeg in de tweede helft had Cristiano Ronaldo er 3-1 van kunnen maken. De Portugese ster werd goed weggestuurd, maar kreeg de bal niet langs doelman Stephen Andersen.

Deze misser viel nog in het niet bij de kans die Ronaldo een kwartier voor tijd verprutste. Wederom had hij de hoek voor het uitkiezen, maar de Real-aanvaller schoof de bal een meter naast. De Denen, die na rust voor meer dreiging zorgden, leefden nog en sloegen even later zelf hard toe met weer een rake kopbal van Bendtner.

In de slotfase wist Portugal toch nog de zege velig te stellen. Silvestre Varela maaide eerst over de bal heen, draaide om zijn as en poeierde alsnog de 3-2 binnen.