De helderziende dieren hebben plankenkoorts

Aangepast

We schreven er al eerder over, in navolging van Octopus Paul zijn er ook bij dit EK allemaal helderziende dieren. Onze favoriete voorspeldieren doen het net als het Nederlands elftal: niet goed. Ze hebben na pas vier wedstrijden allemaal al een fout gemaakt of geven er gewoon spontaan de brui aan. Alleen lama Nicholas kan de eer nog hooghouden.

Zo heeft Goudvis Gerrie van het Jeugdjournaal al een foute voorspelling gedaan. Hij dacht dat Nederland gisteren wel zou winnen van Denemarken. Niet dus. De Grieken waren waarschijnlijk ook niet echt blij met Gerrie, in plaats van de voorspelde winst, moesten zij genoegen nemen met gelijkspel.

Grote spanning

EK-pad Do reageert een beetje laconiek op zijn missers. "Hij was door de spanning te dronken om goed te voorspellen", zegt zijn baasje. Do voorzag een winst voor Nederland. Maar ook bij de Russen was hij een beetje de weg kwijt. Om een geldige voorspelling te doen, moest hij larven uit een bepaald bakje eten, maar hij had meer zin in het plastic bakje zelf dan de larven die erin lagen. Daardoor was de voorspelling niet helemaal duidelijk en is die ongeldig verklaard.

Ook Citta de Olifant zat ernaast: Polen speelde gelijk tegen de Grieken, terwijl Citta winst voor de Polen had beloofd. Citta is trouwens nergens meer te bekennen. Net als Fred de Fret. Hij had wel de openingswedstrijd tussen Polen en Griekenland goed, maar ging daarna de mist in. Eén foute voorspelling vond Fred wel genoeg en dus blijft zijn glazen bol voorlopig in de kast.

"He is fluffy and white and always right"

Morgen zijn alle ogen op lama Nicholas gericht. Hij gaf zijn voorspelling voor de wedstrijden waar Engeland aan meedoet en maandag komt het Britse elftal voor de eerste keer in actie. Nicolas denkt dat Engeland maandag van Frankrijk wint.

Door: Wiske