NOS NieuwsAangepast

Consument kiest voor duurzaam

Consumenten geven meer geld uit aan duurzaam eten. Ze kiezen steeds vaker voor een duurzame variant. Ook is er een breder assortiment van duurzame producten waaruit ze kunnen kiezen.

Binnen de detailhandel is het een van de belangrijkste groeimarkten, blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

Mensen kopen duurzaam voedsel vooral in de supermarkt in de eigen buurt. Consumenten die duurzaam inkopen, doen dat vooral omdat ze het gezond vinden en tevreden zijn over de smaak van de producten.

Afgelopen jaar gaven we er in Nederland 1,75 miljard euro aan uit. Dat is ruim dertig procent meer dan in 2010. Daarmee heeft duurzaam voedsel nu een marktaandeel van 4,5 procent.

Keurmerk

Een product is duurzaam als het op een diervriendelijke, milieuvriendelijke, biologische of ethische manier gemaakt is. Duurzame producten zijn herkenbaar aan een keurmerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl