Bij de Pakistaanse versie van Sesamstraat zijn waarschijnlijk miljoenen dollars verduisterd. De Verenigde Staten, die de productie met ontwikkelingsgeld ondersteunen, hebben verdere bijdragen stopgezet.

Volgens anonieme bronnen van de krant Pakistan Today heeft de producent het geld van de Amerikanen gebruikt om oude schulden af te lossen. Ook zou hij lucratieve contracten aan familieleden hebben gegeven. De producent spreekt alle beschuldigingen tegen.

Het ontwikkelingsprogramma USAID stopte al bijna 7 miljoen dollar in het kinderprogramma, ruim 5 miljoen euro. De Amerikaanse overheid onderzoekt de aantijgingen, maar zegt al wel dat die dusdanig serieus zijn, dat de samenwerking met de producent is stilgelegd. Er was in totaal 20 miljoen dollar toegezegd aan de Pakistanen.

Sim Sim Hamara

Pakistaanse kinderen kunnen vanaf vorig najaar naar een eigen versie van Sesamstraat kijken, Sim Sim Hamara. De hoofdfiguur van de serie is de 6-jarige Rani, die van cricket en traditionele Pakistaanse muziek houdt. Ze gaat veel om met Munna van 5, die helemaal weg is van cijfers. Het enige oorspronkelijke Sesamstraat-karakter in de serie is Elmo.

Onduidelijk is of de Pakistaanse versie van Sesamstraat kan doorgaan op tv. De producent hoopt dat hij voldoende geld kan vinden om nieuwe afleveringen te maken.

STER reclame