NOS NieuwsAangepast

Ook plan renteaftrek later in Kamer

De beperking van de hypotheekrenteaftrek, zoals die is afgesproken in het Vijfpartijenakkoord, wordt pas na de verkiezingen behandeld door de Tweede Kamer. Dat heeft staatssecretaris Weekers gezegd in het Radio 1 Journaal.

Weekers zegt dat hij meer tijd nodig heeft om de plannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie uit te werken. Die partijen hebben afgesproken dat vanaf volgend jaar alleen nog zogeheten annuïteitenhypotheken voor aftrek in aanmerking komen. Bij zulke hypotheken wordt tijdens de looptijd afgelost. De afspraken hebben betrekking op nieuwe hypotheken.

Terugkrabbelen

Gisteren werd bekend dat ook de belasting van het woon-werkverkeer pas na de verkiezingen door de Tweede Kamer wordt behandeld. Volgens Weekers is er voor uitstel gekozen omdat de plannen verder technisch uitgewerkt moeten worden, niet omdat sommige partijen aan het terugkrabbelen zijn.

Weekers wil zich niet wagen aan een inschatting over de vraag of de plannen uiteindelijk wel gerealiseerd kunnen worden. "Maar ik wil een duidelijk antwoord kunnen geven als mensen mij vragen: is dit belast?" Als voorbeeld noemde hij een loodgieter die 's avonds het busje van zijn baas mee naar huis neemt en de volgende ochtend direct naar de eerste klant gaat. "Is dat dan wel of geen woon-werkverkeer?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl