NOS SportAangepast

Zonderlands unieke combinatie lukt

Epke Zonderland heeft in Maribor bij een challengerwedstrijd met overmacht de finale op rek gewonnen.

De Fries liet met succes zijn unieke drievoudige combinatie van vluchtelementen zien en werd beloond met een score van 16,275.

Vorige week, bij de EK in Montpellier, faalde Zonderland in de kwalificaties met zijn Cassina-Kovacs-Kolman, waardoor hij zijn Europese titel verspeelde.

Céline van Gerner won in Slovenië zelfs twee keer goud. Na haar zege op brug was de Emmeloordse een dag later op balk de beste. Ook Lisa Top haalde eremetaal met de derde plaats op vloer. Jeffrey Wammes en Wyomi Masela liepen een knieblessure op en ontbraken in de toestelfinales.

Kansen Zonderland en Van Gerner stijgen

Voor Zonderland en Van Gerner lijkt de kans dat de turnbond hen aanwijst voor de Olympische Spelen toegenomen.

Het evenement in Slovenië gold niet als 'meetmoment', maar Zonderland bewees met zijn oefening, met een moeilijkheidsgraad van 7,9, een voorname kandidaat te zijn voor olympisch goud. Hij werd in Maribor ook nog vierde op brug. Doordat Wammes in de kwalificatie op sprong zijn knie verdraaide, kon hij er geen aansprekend resultaat tegenover stellen.

De turnbond maakt volgende week, na de wereldbekerwedstrijden in Gent, bekend wie er naar Londen mogen. Bij de vrouwen strijden Van Gerner en Masela nog om een olympisch ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl