De oppositie in Syrië heeft twee video's gepubliceerd waarin een nieuw bloedbad is te zien. De beelden tonen dertien mannen die volgens de oppositie gedood zijn in Qusair, in de buurt van Homs.

De oppositie zegt dat de mannen fabrieksarbeiders waren die in een busje zaten. Dat zou onderschept zijn door milities die gelieerd zijn aan het Syrische leger. De mannen zouden van dichtbij zijn geëxecuteerd.

De claim kan niet onafhankelijk worden geverifieerd, maar het verhaal heeft dezelfde strekking en kenmerken als het vorige bloedbad in Syrië. In de stad Houla kwamen meer dan honderd mensen om, onder wie 49 kinderen.

Reacties op Houla

Dat bloedbad leidde deze week tot verontwaardigde internationale reacties en nieuwe oproepen voor internationaal ingrijpen. Toch zal dat er niet snel van komen. Vooral China en Rusland voelen daar weinig voor.

De Russische president Poetin bezoekt vandaag de Duitse kanselier Merkel en de Franse president Hollande. Naar verwachting komt Syrië ter sprake. Waarnemers verwachten niet dat er overeenstemming over ingrijpen zal komen.

STER reclame