NOS NieuwsAangepast

Rode Kruis: help arme Spanjaarden

Het Spaanse Rode Kruis heeft voor het eerst een oproep gedaan voor hulp aan de eigen bevolking. Volgens de hulporganisatie is 30 miljoen euro nodig om een nieuwe groep van 300.000 "extreem kwetsbare" Spanjaarden te helpen.

Het Rode Kruis ondersteunt via allerlei programma's nu al twee miljoen mensen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie dat er een directe oproep wordt gedaan voor inwoners van Spanje.

Het Rode Kruis zegt dat door de economische crisis al 22 procent van de bevolking onder de armoedegrens is gekomen en dat het aantal Spanjaarden dat hulp nodig heeft snel toeneemt.

Extra voedsel

De hulporganisatie zegt dringend een nieuwe groep van 300.000 mensen te willen helpen, met name families waarvan alle gezinsleden werkloos zijn. Ook kinderen in arme stadswijken, langdurig werklozen en jongeren zonder inkomsten hebben hulp nodig.

Dit jaar deelde de organisatie al extra voedsel uit aan een miljoen Spanjaarden. Ook geeft het Rode Kruis kleding, luiers en schoolmateriaal aan families die door de crisis zijn getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl