Paus Benedictus is voor het eerst ingegaan op de 'Vatileaks'-zaak, waarin zijn butler vastzit voor het lekken van pauselijke documenten. In een toespraak op het Sint-Pietersplein zei hij dat de gebeurtenissen van de laatste dagen hem verdrietig hebben gemaakt.

Tegen de duizenden aanwezigen op het plein zei Benedictus dat het geloof troost biedt als mensen worden geconfronteerd met lijden dat is veroorzaakt door naasten. "Alle mensen moeten conflicten doorstaan in menselijke relaties, vaak binnen de eigen familie."

Media

De pauselijke butler werd vrijdag opgepakt met vertrouwelijke documenten in zijn bezit. Hij was een van de weinigen die toegang hadden tot privévertrekken van Benedictus. De afgelopen maanden zijn geregeld pauselijke documenten gelekt naar de media.

De paus hekelde de media in zijn toespraak. Er is geschreven dat meer vertrouwelingen van Benedictus documenten hebben gelekt.

Volgens de paus ontstaat daardoor een verkeerd beeld van het Vaticaan. Hij sprak zijn vertrouwen uit in zijn naaste medewerkers.

STER reclame