NOS NieuwsAangepast

Opstelten: Sharia4Holland riskant

Minister Opstelten van Justitie zegt dat het risico bestaat dat sympathisanten van Sharia4Holland geweld gaan gebruiken. "Er is een risico, ik onderschrijf dat volledig," zei de minister in een reactie op Kamervragen van de PVV.

De PVV wil dat Sharia4Holland tot een verboden organisatie wordt verklaard. Volgens Opstelten kan dat niet, omdat Sharia4Holland als rechtspersoon niet bestaat. Individuen zullen wel worden vervolgd, zei hij.

'Hond van de Romeinen'

Aanleiding voor de Kamervragen was het optreden van de extremistische moslimgroep van afgelopen vrijdag, op de Dam in Amsterdam.

PVV-leider Geert Wilders werd daar een "hond van de Romeinen" genoemd, met wie Sharia4Holland zal "dealen" als Nederland een islamitische staat zou worden. Ook werd geadviseerde lering te trekken "uit het geval Theo van Gogh". Het woord 'Romeinen' wordt door Arabieren gebruikt voor westerlingen.

Wilders deed aangifte van het incident. De politie pakte zondag een man uit Woerden op, die als woordvoerder van Sharia4Holland was opgetreden. Hij werd gisteren vrijgelaten maar moet wel voor de rechter verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl