Kamerleden zijn niet van plan om naar het EK voetbal in Oekraïne af te reizen. Niemand is ingegaan op de uitnodiging van de KNVB om een wedstrijd van Oranje te bezoeken.

Aan de oproep van KNVB-voorzitter Van Praag om ondanks de politieke situatie in het land toch te gaan, wordt geen gehoor gegeven.

De sportwoordvoerders van de grote partijen laten het EK links liggen om verschillende redenen. Zo zeggen sommigen dat ze zich zorgen maken over de mensenrechtensituatie in het land en dat ze door weg te blijven een statement willen maken.

Er zijn ook Kamerleden die het een slecht signaal vinden om in economisch zware tijden naar het EK te gaan op uitnodiging van de KNVB.

Kabinet

De voetbalbond nodigde politici uit om de wedstrijd Nederland - Portugal te bezoeken in speelstad Charkov. Tijdens het werkbezoek zouden de Kamerleden kunnen zien hoe het EK is georganiseerd.

De sportwoordvoerders van de partijen hoefden alleen de reis zelf te betalen, die 800 tot 1000 euro zou kosten. Het toegangskaartje was op kosten van de KNVB.

Het is nog niet duidelijk of het kabinet een afvaardiging stuurt.

STER reclame