NOS NieuwsAangepast

PvdA wil kinderbijslag beperken

PvdA-leider Samsom vindt dat de kinderbijslag inkomensafhankelijk moet worden. Op een PvdA-bijeenkomst zei hij dat het geld dat dat oplevert bijvoorbeeld naar de kinderopvang kan gaan.

Samsom denkt het omslagpunt te leggen bij een jaarinkomen van 45.000 euro. Er zijn nu vier partijen voor beperking van de kinderbijslag: D66, GroenLinks en de SP waren al in meer of mindere mate voor het inkomensafhankelijk maken van de regeling.

Samsom besprak in Utrecht met PvdA-leden ideeën voor het verkiezingsprogramma. De leden hadden meer dan duizend ideeën aangedragen.

Zwangerschapsverlof

De PvdA-leider was enthousiast over een idee om ook mannen recht te geven op zwangerschapsverlof. Mannen en vrouwen zouden de 16 weken zwangerschapsverlof zelf moeten kunnen verdelen.

Verder stelde Samsom zich achter het idee om zonnepanelen verplicht te stellen bij nieuwbouw en renovatie.

Samsom gelooft niet dat de verkiezingen zullen uitlopen op een tweestrijd tussen de VVD en de SP, zoals vanochtend in De Volkskrant stond. Volgens hem gaan de verkiezingen vooral over ideeën.

Hij gaat ervan uit dat de PvdA weer de grootste linkse partij wordt, en zet zich ervoor in om van de PvdA de grootste partij te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl