NOS NieuwsAangepast

Invallen bij Duitse Hells Angels

In het noorden van Duitsland heeft de politie op tientallen plaatsen invallen gedaan in een onderzoek naar de Hells Angels. De leden van de motorclub worden verdacht van mensenhandel, wapenhandel, corruptie en mishandeling.

De actie, waarbij duizend agenten betrokken waren, begon tegen de ochtend in Hannover. Buurtbewoners zagen een helikopter overkomen bij het huis van de president van de plaatselijke Hells Angels-afdeling.

Kort daarna begon de doorzoeking van zijn woning. Voor de toegang van het pand stonden gemaskerde poltieagenten met machinepistolen. In de loop van de ochtend kwamen agenten naar buiten. Zij namen koffers en rugzakken mee. Behalve in Hannover werden er ook invallen gedaan in onder meer Hamburg en Kiel.

Criminele organisatie

Het onderzoek wordt geleid door het Openbaar Ministerie in Kiel. Sinds 31 januari zijn de Hells Angels daar een verboden criminele organisatie.

Volgens het Duitse persbureau DPA zijn er enkele mensen opgepakt. In totaal zijn zo'n tachtig woningen, bordelen en cafés doorzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl