Robert Maaskant is de nieuwe trainer van FC Groningen.

De 43-jarige Maaskant volgt Pieter Huistra op, die begin mei, na een dramatische tweede seizoenhelft, het veld moest ruimen. Groningen heeft hem vastgelegd voor een seizoen.

Maaskant had in Nederland RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en NAC Breda onder zijn hoede. In 2010 vertrok hij naar Wisla Kraków. Hij leidde de club in zijn eerste seizoen naar de Poolse landstitel, maar werd in november 2011 weggestuurd.

Na zijn tijd in Polen ging hij in de Verenigde Staten aan de slag als trainer van Texas Dutch Lions.

Dinsdag legde Groningen al drie spelers vast. Mitchell Schet tekende een contract voor drie jaar, Género Zeefuik en Michael de Leeuw voor vier jaar.

"Veel zin in"

Maaskant hoefde niet lang te twijfelen toen FC Groningen hem benaderde om hoofdtrainer te worden.

"Ik was meteen enthousiast. Dit is een heel levendige club, dat past bij mij", zei Maaskant woensdag tijdens zijn presentatie in de Euroborg. "De intentie is om zeker hier in de Euroborg voor het nodige spektakel te zorgen."

De 43-jarige Schiedammer brak een 'zomerbaan' bij Texas Dutch Lions af voor FC Groningen. "Voor mij is het belangrijk dat er altijd reuring is binnen een club. Dat is niet altijd positief, maar het betekent wel dat het leeft bij de supporters. Mijn werkwijze is gebaseerd op normaal doen, dat past hier denk ik heel goed. Maar ik heb ook een bepaalde flair en brutaliteit die moeten overslaan op de selectie. Ik heb er heel veel zin in."

FC Groningen eindigde afgelopen seizoen als 14e in de eredivisie. "Ik ga proberen met Groningen weer een rol van betekenis te spelen, zodat de mensen in den lande weer positief gaan praten over ons. We willen kijken of we om de play-offs kunnen gaan meedoen."

STER reclame