In de waterleiding van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het Universitair Medisch Centrum Groningen is de legionellabacterie gevonden. Patiënten kunnen minstens een week niet op deze afdeling terecht.

Dinsdag krijgen zo'n 2000 patiënten een brief van het CTM. Het zijn mensen die er de afgelopen drie weken zijn behandeld. Het zou kunnen dat zij tijdens dat bezoek in contact zijn gekomen met besmet water. Als dat is gebeurd, is er volgens het ziekenhuis een kleine kans dat ze ziekteverschijnselen krijgen, zoals lichte griep of in het ergste geval longontsteking.

Gescheiden

Ook medewerkers van het CTM en studenten van de opleidingen Tandheelkunde en Mondzorgkunde zijn op de hoogte gebracht. De komende week kunnen ze niet aan het werk en geen les krijgen bij het CTM.

Patiënten die langer dan drie weken geleden het CTM bezochten en geen klachten hebben, hoeven zich geen zorgen te maken, zegt het UMCG.

De waterleiding van het tandheelkundig centrum is gescheiden van de waterleiding van de rest van het ziekenhuis, waardoor er op andere afdelingen geen risico op besmetting is geweest.

STER reclame