NOS Voetbal Aangepast

Vitesse pakt ticket Europa League

Vitesse heeft zich verzekerd van een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

De Arnhemmers deden dat door in de finale van de play-offs RKC Waalwijk te kloppen. Na de 3-1 uitzege won Vitesse thuis met 2-1.

Wilfried Bony zorgde al na drie minuten voor de 1-0 uit een vrije trap van Alexander Büttner. Het betere Vitesse verzuimde in het vervolg van de eerste helft afstand te nemen. Na rust werden de Arnhemmers slordiger en daarvan profiteerde Geoffrey Castillion met een fraai stiftje: 1-1. Renato Ibarra maakte in de slotfase op aangeven van Bony de 2-1.

Vitesse kwam negen keer eerder uit in de UEFA Cup. In het seizoen 2002/2003 gebeurde dat voor het laatst; toen was Liverpool in de derde ronde te sterk.

Van den Brom: "Bal ligt bij Jordania"

Vitesse begint op 1 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Of ik daar bij ben? Ach, wat is zeker in de voetballerij. Maar daar ga ik wel van uit. Ik heb tenslotte nog een contract voor twee jaar", zei trainer John van den Brom in het feestende Gelredome.

Anderlecht meldde zich afgelopen week bij de zaakwaarnemer van Van den Brom. Technisch manager Ted van Leeuwen en directeur Paul van der Kraan lieten daarop snel weten dat wat hen betreft een tussentijds vertrek van de succesvolle trainer "onbespreekbaar" was en is.

De grote baas Merab Jordania heeft zich nog niet in die zin uitgelaten. "De bal ligt nu bij hem", benadrukte Van den Brom.

STER reclame