VVV handhaaft zich in eredivisie

Aangepast

VVV-Venlo komt ook volgend seizoen in de eredivisie uit.

In de slotronde van de play-offs speelden de Limburgers thuis met 2-2 gelijk tegen Helmond Sport na uit een 2-1 zege te hebben geboekt.

Na VVV's snelle 1-0 door een uithaal van Danny Holla had Helmond voordat er een kwartier was verstreken de achterstand al omgebogen; Sebastian Stachnik en Zarko Grabovac kopten hard raak. Daarna hing lijfsbehoud voor VVV lang aan een zijden draadje en begon Helmond Sport te geloven in een terugkeer in de eredivisie na 28 jaar afwezigheid.

Helmond Sport was ook enkele keren dicht bij de 3-1, maar Holla schoot VVV vanaf de stip in veilige haven na een zwaar bestrafte overtreding op Yanic Wildschut.

Voorzitter VVV: "Blijft nog even zo"

Volgens VVV-voorzitter Hai Berden zal zijn club volgend seizoen ook moeten knokken om zich in de eredivisie te handhaven. `Zolang het nieuwe stadion er niet is, blijven we afhankelijk van dit circus."

Hij hoopt dat de nieuwe accommodatie er in 2014 staat. " Dan kunnen we hopelijk verder vooruit. Nu is het moeilijk de begroting op te voeren. Op transfergebied gebeurt niet zo veel, dus daarover hoeven we ook geen grote verwachtingen te hebben. Dan blijft er dit over om ons te handhaven."

De Koning: "Had impuls moeten zijn"

Helmond Sport had weinig te verliezen, toch droop de teleurstelling ervan af. "Dit had een mooie impuls kunnen zijn", zei trainer Hans de Koning. "Het had extra geld opgeleverd en juist dat heeft de club nodig. Het had er ingezeten. Jammer."

Over twee duels genomen vond De Koning zijn elftal de beste. "We hebben het gewoon heel goed gedaan. We hadden ook meer verdiend. Misschien is dat de volgende stap voor Helmond Sport. In dit soort duels niet alleen goed spelen, maar ook eens winnen."

STER Reclame