Willem II terug in eredivisie

Aangepast

Willem II keert na een jaar terug in de eredivisie.

De Tilburgers wonnen in de laatste ronde van de play-offs thuis met 2-1 van FC Den Bosch na donderdag uit met 0-0 te hebben gelijkgespeeld.

Na de 1-0 via een fraai schot van Marc Höcher was Danny Guyt voor rust twee keer dicht bij de 2-0. In de tweede helft overleefde Willem II ternauwernood een fel offensief van Den Bosch, waarna de tweede gele kaart van invaller Ralf Seuntjens van FC Den Bosch tot ongeregeldheden op de tribunes leidde.

Nadat het duel twintig minuten stil had gelegen, stelde Jens Podevijn met een bekeken schot de zege veilig voor Willem II. De 2-1 van Bart van Brakel in de extra tijd was alleen voor de statistieken van belang.

Drukke tijd voor Van Hintum

Marc van Hintum krijgt het druk de komende weken. De promotie van Willem II naar de eredivisie levert de technisch directeur van Willem II veel werk op.

"Eerst feesten, daarna gaan we hard aan de slag om een selectie bijeen te krijgen die eredivisiewaardig is", zei Van Hintum na afloop van het duel.

"Deze spelers hebben prima prestaties neergezet, maar het is duidelijk dat we wel wat versterking kunnen gebruiken om in de eredivisie te spelen. Te meer omdat er ook enkele spelers weggaan, zoals onze aanvoerder Arjan Swinkels."

Eerder in 1958

Het is niet de eerste keer dat Willem II het jaar na een degradatie direct terugkeert op het hoogste niveau. De Tilburgers haalden dat kunstje ook uit in 1958.

Willem II zorgde wel voor een ander record. Het is namelijk voor het vijfde jaar op rij dat een gedegradeerde club promotie afdwingt naar de eredivisie.

"Willem II was beter"

Alfons Groenendijk, de trainer van FC Den Bosch, reageerde volwassen op het verlies tegen Willem II. "We hebben alles gedaan om te winnen", analyseerde Groenendijk. "Maar als ik eerlijk ben dan was Willem II vandaag gewoon de betere ploeg."

De vertrekkend coach was ondanks het verlies in Tilburg vol lof over zijn spelers. "We hebben een prima seizoen gedraaid. Tot het laatst hebben we kansen op promotie gehad. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt, maar ik ben trots op mijn spelers, die dit seizoen voortreffelijk hebben gepresteerd."

STER Reclame