NOS NieuwsAangepast

NTR: Dibi geen kandidaat meer

Volgens het NTR-programma De Halve Maan is Tofik Dibi geen kandidaat-lijsttrekker meer voor GroenLinks. Het partijbestuur zou hebben besloten dat Jolande Sap de enige lijsttrekker is en dat GroenLinks geen referendum houdt onder de leden.

In een persbericht meldt de NTR dat Dibi onderweg was naar een uitzending van De Halve Maan, toen hij werd gebeld door het partijbestuur van GroenLinks. "Hij moest met spoed naar Utrecht komen. Als Dibi ook maar een minuut te laat zou komen, zou dat gevolgen hebben voor zijn toekomst."

Ook zou Dibi te horen hebben gekregen dat deelnemen aan het programma De Halve Maan een schending was van de interne partijregels. Ook zijn tv-optreden deze week bij Sven Kockelmann zou worden beschouwd als een schending van de regels.

Het partijbestuur van GroenLinks twitterde dat de procedure voor de kandidaatstelling nog loopt. Tegen persbureau Novum zei Dibi: "Ik ben aan het vechten als een leeuw. Meer kan ik er nu niet over zeggen."

Woensdagavond twitterde oud-partijleider Femke Halsema dat zij hoopte dat het GroenLinks-bestuur de leden zou laten kiezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl